Україна

Підсумки 29.07: Посилення ППО і нова допомога СШАСюжет


Підсумки 29.07: Посилення ППО і нова допомога США

Зеленський пообіцяв посилення ППО Харківщині та Полтавщині; США оголосили про пакет зброї Україні на $200 млн. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

США оголосили про пакет зброї Україні на $200 млн

США нададуть Україні новий пакет військової допомоги для України у розмірі до $200 млн. Цього разу американська безпекова допомога за програмою спеціальних президентських повноважень включатиме ППО, боєприпаси для HIMARS, мінометні снаряди і протитанкові ракети Javelin. Зазначається, що Пентагон також надає довгострокову підтримку через фонд Ініціативи сприяння безпеці України для посилення засобів протиповітряної оборони, потужностей для ударів на дальній відстані та протитанкових потужностей.

Зеленський пообіцяв Харківщині та Полтавщині посилення ППО 

Президент Володимир Зеленський прибув у Харків і провів нараду щодо безпекової та енергетичної ситуації в місті і регіоні. На нараді обговорили підготовку Харківщини до опалювального періоду. Президент наголосив, що очікує на чіткий план захисту неба області та відновлення обʼєктів енергетичної інфраструктури. За словами міського голови, уже встановлені 22 когенераційні установки та 31 модульна котельня. Загалом потреба міста становить понад 140 обʼєктів вироблення енергії, що дадуть змогу забезпечити 340 МВт. Глава держави розповів, що тепер триває робота над конфігурацією ППО для захисту Харківщини й інших регіонів.

Також Зеленський відвідав Полтавську область, якій також пообіцяв посилити ППО. “Повітряний простір Харкова ми почали посилювати, а також інші напрямки. Я сьогодні в Полтавській області, хочу подивитись критичну інфраструктуру і деякі підприємства. Будемо працювати над тим, щоб також зробити все, щоби посилити систему ППО”, – сказав Зеленський.

У ГУР натякнули на причетність до розгрому вагнерівців у Малі

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що повстанці-туареги у Малі, які розгромили колону вагнерівців, “отримали необхідну інформацію і не лише інформацію, яка дозволила провести успішну воєнну операцію проти російських воєнних злочинців”. У ГУР також зазначили, що деталі розкривати не будуть, але пообіцяли продовження.

Генштаб повідомив деталі удару по Курській області

Українські захисники атакували кілька електропідстанцій у Курській області, що забезпечували функціонування залізниці, повідомив Генштаб. Операцію провели бійці Центру спеціальних операцій “А” Служби безпеки України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони.

У міськраді Одеси виявили мільйонні розкрадання

Посадовці Одеської міськради організували схему розкрадання 3,9 млн гривень бюджетних коштів, виділених для забезпечення тероборони та добровольчих формувань місті. Керівнику одного з департаментів міської ради та його заступнику повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Укренерго не прогнозує відключень у вівторок

У регіонах України не планують обмежувати постачання електроенергії у вівторок. Однак, при зміні ситуації в енергосистемі, про застосування заходів обмеження споживання буде повідомлено додатково.

У Міноборони оцінили результати рекрутингу до ЗСУ

У 2024 році в рекрутингові центри зафіксували понад 10 тисяч звернень. Наразі понад 3,2 тис. людей проходять оформлення в ТЦК або вже навчаються в навчальних центрах. А на онлайн-платформах було опрацьовано понад 300 тисяч резюме. Загалом 17-18 тисяч вакансій було розміщено з різних підрозділів Сил оборони.

Науковці закликали НАТО взяти до себе Україну

Понад півтори сотні науковців з провідних університетів Європи, США та інших країн світу звернулися до НАТО із відкритим листом, у якому закликали якомога швидше взяти Україну до Альянсу. Вчені обґрунтували свою думку тим, що вступ України до оборонного Альянсу “не створить жодних додаткових стимулів для агресивних дій Кремля, адже Росія і без того повна рішучості знищити Україну і не потребує додаткової мотивації для цього”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven − one =

Back to top button