Україна

Російські посадовці “всиновлюють” викрадених українських дітей – омбудсмен


Російські посадовці всиновлюють викрадених українських дітей - омбудсмен

Нині українська сторона веде перемовини з партнерами щодо повернення інших українських дітей, викрадених та насильно вивезених до Росії.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що у Росії викрадення українських дітей стає звичним явищем, і ворог використовує це для піар-кампанії. Про це омбудсмен повідомив на пресконференції в Івано-Франківську у коментарі Укрінформ у понеділок, 29 липня.

“Російська влада почала робити піарну кампанію, де стало модно вкрасти українську дитину… Ми почали отримувати інформацію, що представники Державної думи РФ, уряду, керівники регіонального рівня почали шукати собі українську дитину для так званого “всиновлення”, – зазначив Лубінець.

Зокрема першим публічним випадком викрадення української дитини стала історія російської посадовиці Марії Львової-Бєлової, що забрала до своєї родини хлопчика з Маріуполя.

Наступною стала історія депутата російської Держдуми РФ Сергія Миронова, в сім’ї якого опинилися двоє українських дітей.

Лубінець додав, що українська сторона оприлюднила цю історію, оскільки неодноразові спроби повернути дітей не принесли результату.

Омбудсмен пояснив, що наразі це повний і закінчений кримінальний злочин викрадення двох українських дітей.

“Їм змінили прізвища. Маргарита Прокопенко стала Мариною Мироновою, їй змінили місце народження та свідоцтво. Щодо хлопчика Іллі, який був вивезений з Маргаритою, після того як його обстежили в Москві і знайшли захворювання, ми припускаємо, що родина Миронова відмовилася від нього через хворобу. Але що далі сталося з хлопчиком, ми не можемо встановити”, – зауважив Лубінець.

Нині українська сторона веде перемовини з партнерами щодо повернення інших українських дітей.

Нещодавно ми писали, що росіяни виставили дані щодо депортованих з України дітей на сайти з усиновлення.

Раніше повідомлялося, що на початку повномасштабного вторгнення країна-агресор вивезла з Херсона 46 дітей, де вони – невідомо й досі.

Лубінець: Усиновлення дітей з України – бізнес для росіян

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen + 3 =

Back to top button