Україна

Зеленський провів безпекову нараду у Харкові


Зеленський провів безпекову нараду у Харкові

Президент очікує на чіткий план захисту неба Харківської області та відновлення обʼєктів енергетичної інфраструктури.

Президент Володимир Зеленський прибув у Харків і провів нараду щодо безпекової та енергетичної ситуації в місті і регіоні. Про це повідомила пресслужба глави держави у понеділок, 24 липня.

Вказано, що на нараді обговорили підготовку Харківщини до опалювального періоду. Президент наголосив, що очікує на чіткий план захисту неба області та відновлення обʼєктів енергетичної інфраструктури.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та командувач ОСУВ Хортиця Андрій Гнатов доповіли президенту про оперативну ситуацію на території Харківської області.

Голова правління Укренерго Володимир Кудрицький розповів про перебіг виконання робіт з інженерного захисту об’єктів енергетичного сектору й озвучив терміни, коли вдасться подолати енергодефіцит у регіоні.

У свою чергу начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов та мер Харкова Ігор Терехов поінформували про підготовку регіону до осінньо-зимового періоду.

За словами міського голова, уже встановлені 22 когенераційні установки та 31 модульна котельня. Загалом потреба міста становить понад 140 обʼєктів вироблення енергії, що дадуть змогу забезпечити 340 МВт.

Також щодо забезпечення децентралізації енергетики, підключення когенераційних установок доповідав голова правління Нафтогазу Олексій Чернишов.

Нагадаємо, поточної весни росіяни фактично знищили генеруючі потужності Харкова. Після цього у місті почали будувати розподілену генерацію.

У Міненерго заявляли, що у Харкові планується встановити 100 МВт розподіленої генерації для забезпечення стабільності енергосистеми міста. Це дозволить місту функціонувати навіть при відключенні від основної енергосистеми.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 1 =

Back to top button