Україна

Росія змінила тактику на Чорному морі – ВМС


Росія змінила тактику на Чорному морі - ВМС

Тактика росіян тепер зведена до присутності в морях поруч з Україною тільки підводних човнів, пояснив Дмитро Плетенчук.

РФ після приходу нового командувача Військово-морського флоту змінила тактику в Чорному та Азовському морях. Тепер окупанти замість надводних кораблів покладають надії на підводні човни. Про це заявив речник Військово-морських сил (ВМС) України Дмитра Плетенчука в ефірі телемарафону Єдині новини.

“Ми бачимо певні зміни з приходом нового командувача, якого репрезентував тепер вже колишній очільник Міністерства оборони РФ Шойгу. Так, вони деякий час цю тактику шукали”, – розповів посадовець.

За його словами, нині тактика росіян у Чорному та Азовському морі зведена до присутності тільки підводних човнів, які складніше знайти та знищити.

“Так само це була тактика збільшення застосування авіаційної компоненти, тактика обстрілів з території Криму і застосування оперативно-тактичного комплексу Іскандер. Вони шукають спосіб протидіяти”, – додав Плетенчук.

В Азово-Чорноморському регіоні залишилася одна локація для перебування російських кораблів – це порт Новоросійська, зазначив речник.

Водночас він зауважив, що кораблі з цієї бази виходять рідко й то – тільки для короткотривалих дій.

Як ми вже писали, РФ мінує гавань коло Новоросійського порту. Росіяни намагаються таким чином захиститися від українських морських дронів.

В Азовському морі не залишилося військових кораблів РФ – Плетенчук

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − 5 =

Back to top button