Україна

Україна не вирішила частину питань щодо F-16 – ЗМІ


Україна не вирішила частину питань щодо F-16 - ЗМІ

Видання The Washington Post стверджує, що захист F-16 на землі також буде непростим завданням.

Винищувачі F-16 мають з’явитися в Україні вже через кілька тижнів. Про це повідомляє видання The Washington Post.

ЗМІ зауважує, що літаків надто мало, а російських засобів ППО – багато. Це означає, що перші F-16, найімовірніше, слугуватимуть для посилення ППО України – збиватимуть повітряні цілі – ракети, безпілотники і літаки, – а не завдаватимуть ударів по російських військах та військових об’єктах ворога.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно понад 100 F-16 для боротьби з величезними військово-повітряними силами Росії. Він назвав кількість винищувачів, які Україна отримає, “недостатньою”.

Деякі аналітики налаштовані ще більш скептично, ніж Зеленський. За їхніми словами, ці літаки зможуть задовольнити термінові потреби, оскільки можуть збивати ворожі літаки та вражати наземні цілі.

Україна також не може дозволити собі розлучитися з великою кількістю досвідчених пілотів на тривалий термін, бо вони потрібні для бойового чергування. Тобто одноразово не можна навчити багато українських пілотів.

За словами представника українського оборонного відомства, F-16 нестимуть ракети AIM-120 Advanced Medium-Range Air-to-Air Missile, які використовують наземні системи ППО NASAMS. Дальність польоту одного з варіантів ракет становить близько 100 миль, але в України занадто мало ракет AIM-120, і їх доведеться розділити між F-16 і NASAMS.

Захист F-16 на землі також буде непростим завданням, враховуючи, що всі аеродроми України перебувають у межах досяжності російських ракет. Представник українського оборонного відомства заявив, що Києву “не бачиться можливим” побудувати криті бетонні ангари для захисту літаків. Натомість Україна використовує маскування і навіть залишає приманки на аеродромах.

До переваг F-16 можна віднести радар, який здатний виявляти цілі на відстані близько 125 миль, що робить їх безпечнішими, бо пілотам не треба підходити близько до ворожих літаків, щоб бити по них.

Сирський назвав обмеження для F-16 на лінії фронту

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen + one =

Back to top button