Україна

В Естонії зросла зайнятість українців з тимчасовим захистом


В Естонії зросла зайнятість українців з тимчасовим захистом

В Естонії проживає трохи більше 33 400 громадян України з тимчасовим захистом. Від початку 2024 року такий статус оформили 3000 українців.

Кількість працевлаштованих українців з тимчасовим захистом в Естонії за минулий рік зросла і зараз сягає майже 60%. Про це повідомляє ERR.

Зазначається, що в Естонії проживає трохи більше 33 400 громадян України з тимчасовим захистом. Від початку 2024 року такий статус оформили 3000 українців. Серед цих 33 400 українців працездатного віку – близько 20 тисяч осіб.

За даними за перший квартал 2024 року, з усіх українців з тимчасовим захистом в Естонії працювали 57%, що майже на десять процентних пунктів більше, ніж рік тому. Більшість українців, 39%, займаються низькокваліфікованою працею,16,8% – у сфері послуг і торгівлі.  У промисловості зайняті 24,8% працевлаштованих, ще 16,4% займаються адміністративною роботою.

Як повідомляється, середня заробітна плата працевлаштованих українців у першому кварталі року складала 1424 євро, тоді як для естонців це 1933 євро. Не працюють близько 3100 українців. Вони складають 6,5% від усіх безробітних в Естонії.

На українців, які отримують соціальні виплати, на державному рівні за перші три місяці року виплатили 7 млн євро. На рівні місцевих органів за перше півріччя на виплати українцям витратили 9 млн євро.

За даними Департаменту соціального страхування (SKA), кількість українців серед осіб, які отримають соціальні виплати на проживання, знизилася. Серед усіх отримувачів виплат від місцевих органів влади українці з тимчасовим захистом складають менше половини

Нагадаємо, Польща запустила програму підтримки українських біженців вартістю понад 22 мільйони євро. Проєкт під назвою “Разом до незалежності” має на меті допомогти 6000 українцям перейти від проживання в колективних центрах до самостійного життя.

В Німеччині пропонують безробітних біженців відправляти назад в Україну

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 − nine =

Back to top button