Україна

У США заарештували голову мексиканського наркокортелю


У США заарештували голову мексиканського наркокортелю

Замбаді і Гусману Лопесу висунуто численні обвинувачення у США за керівництво злочинними операціями картелю

В Ель-Пасо, штат Техас (США), 26 липня затримали мексиканського наркобарона Ісмаеля “Ель Майо” Замбаду і сина його колишнього партнера Хоакіна “Ель Чапо” Гусмана. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Замбада, один із найвпливовіших наркоторговців в історії Мексики, був співзасновником картелю “Сіналоа” разом з Ель Чапо, який був екстрадований до США у 2017 році і відбуває довічне ув’язнення. Замбада і Гусман Лопес, син Ель Чапо, обвинувачуються у США в постачанні великої кількості наркотиків, включно з фентанілом, що став головною причиною смерті американців віком від 18 до 45 років.

Замбаду і Гусмана Лопеса заарештували після приземлення на приватному літаку в Ель-Пасо. Замбада був заманений у США Гусманом Лопесом, за словами трьох чиновників, знайомих з операцією, які побажали залишитися анонімними.

У 2008 році міжкартельна війна вибухнула після арешту іншого лідера “Сіналоа”. Сім’я цього лідера звинуватила Ель Чапо в організації арешту разом із мексиканською владою, що призвело до жорстокого розколу всередині картелю.

Гусман Лопес – один із чотирьох синів Ель Чапо, відомих як Лос Чапітос або Маленькі Чапо, які успадкували фракцію картелю Сіналоа після його арешту. Його брат, Овідіо Гусман, був заарештований минулого року й екстрадований у США.

Картель Сіналоа останніми роками став пріоритетною метою для американської влади, яка звинувачує його в тому, що він є найбільшим постачальником фентанілу до США.

За словами генерального прокурора США Мерріка Гарланда, Замбаді і Гусману Лопесу висунуто численні обвинувачення у США за керівництво злочинними операціями картелю, включно з їхніми мережами з виробництва і торгівлі фентанілом.

Нагадаємо, цивільна гвардія Іспанії у співпраці з країнами-партнерами та Європолом розкрила злочинну мережу, причетну до масштабної контрабанди наркотиків з Південної Америки до ЄС.

Раніше італійська поліція затримала 29 членів двох угруповань, пов’язаних із неаполітанською мафією Каморра, які у великих масштабах завозили до країни кокаїн з Південної Америки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − 12 =

Back to top button