Україна

Підсанкційному російському олігарху Шелкову повідомлено про підозру


Підсанкційному російському олігарху Шелкову повідомлено про підозру

Впродовж 2020-2021 років Шелков організував надходження різних титановмісних концентратів майже на 90 млн грн до компаній, які причетні до виготовлення зброї для потреб міністерства оборони РФ.

Детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України встановили, що російський олігарх створив злочинну організовану групу, до складу якої увійшли колишній директор ТОВ Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат, бенефіціар і директорка австрійської компанії. Наразі Шелкову та одному з топменеджерів комбінату повідомлено про підозру. Про це інформує пресслужба БЕБ у пятницю, 26 липня.

Їм інкримінують фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

Впродовж 2020-2021 років Шелков організував надходження різних титановмісних концентратів майже на 90 млн грн до компаній, які причетні до виготовлення зброї для потреб міністерства оборони РФ.

Підозрювані розробили схему, відповідно до якої титановмісні концентрати за контрактами постачалися до австрійської компанії, але фактично одразу відвантажувалися до підприємств РФ. 

Австрійська компанія сплачувала українській вже за заниженими цінами, що призвело до заниження прибутку та несплати майже 18,5 млн грн податків.

Також детективи повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень колишньому Генеральному директору ТОВ Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат.

Досудове розслідування триває.

Шелков володів гірничо-збагачувальним комбінатом (ГЗК) з 2012 року. Підприємство є одним з найбільших у світі виробників титану та  входило до складу російської державної корпорації Ростех.

Раніше в межах кримінального провадження детективи БЕБ забезпечили накладення арешту на корпоративні права та увесь майновий комплекс, транспортні засоби згадуваного гірничо-збагачувального комбінату, а також на кошти, які знаходяться на банківських рахунках підприємства.

Майно та активи стягнуто в дохід держави. Комбінат перебуває у власності України та управляється Фондом державного майна.

Раніше ми повідомляли, що правоохоронці викрили нові злочини підсанкційного російського олігарха Михайла Шелкова, який причетний до схем прихованих поставок української титанової сировини РФ.

Також стало відомо, що в Україні арештували мільярдні активи генерала РФ Валерія Капашина. До списку входять більше ніж 20 комерційних об’єктів, понад 3 тис. квадратних метрів житлової нерухомості та 17 земельних ділянок на території Полтавської області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight + 2 =

Back to top button