Україна

Укренерго заявило про відключення у семи областях


Укренерго заявило про відключення у семи областях

Через атаку “шахедів” знеструмлювалось майже 70 тисяч споживачів в окремих районах Житомирської та Київської областей.

Станом на ранок через негоду і російські атаки в Україні знеструмлено 574 населені пункти у семи областях. Про це повідомило Укренерго у п’ятницю, 26 липня.

Через негоду на ранок знеструмлені 3 населені пункти в Одеській області. А через бойові дії та з інших причин повністю та частково знеструмлений 571 населений пункт. Зокрема, через російські обстріли є знеструмлення у Житомирській, Харківській, Київській, Донецькій, Херсонській і Миколаївській областях.

В Укренерго нагадали, що вночі російські БПЛА атакували енергооб’єкти в Житомирській та Чернігівській областях.

“Через пошкодження обладнання знеструмлювалось понад 68 тисяч споживачів в окремих районах Житомирської та Київської областей. На ранок без світла залишались близько 30 тисяч споживачів на Житомирщині та Київщині. Триває процес відновлення енергопостачання”, – йдеться у повідомленні.

Сьогодні в регіонах України графіки відключення електроенергії з 7:00 ранку і триватимуть до кінця доби.

“З 7:00 до13:00, з 18:00 до 20:00 і з 23:00 до 24:00 буде застосовуватись одна черга відключень. З 13:00 до 18:00 і з 20:00 до 23:00 – дві черги”, – уточнили в Укренерго.

Нагадаємо, 22 липня в Укренерго анонсували “хороші новини” щодо світла. У компанії вважають, що дефіцит в енергосистемі буде поступово зменшуватись у серпні-жовтні, якщо не буде нових масштабних атак Росії.

Раніше енергетики прогнозували, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four − four =

Back to top button