Світ

Трамп випереджує Гарріс, але може програти – Times

Трамп випереджує Гарріс, але може програти - Times

Камала Гарріс і Дональд Трамп

Заміна представника від демократів нівелювала поштовх який отримав Трамп після замаху на нього і з’їзду партії, вважають соціологи.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп випереджує свою ймовірну конкурентку від демократів Камали Гарріс на два пункти. Про це свідчать результати опитування YouGov для The Times, яке було проведене після рішення президента Джо Байдена зняти свою кандидатуру з виборів.

Видання наголошує, що трохи більше ніж за три місяці до дня голосування 5 листопада “Трамп все ще може програти вибори”.

За даними опитування, до республіканця ставляться більш прихильно, ніж до Гарріс: 44% ймовірних виборців дуже або скоріше прихильно ставляться до колишнього президента. Про Гарріс так каже 41% опитаних. Водночас 50% ставляться несприятливо до Трампа і 51% – до Гарріс.

Зазначається, що Трамп залишається кандидатом, якому найбільше довіряють у двох важливих питаннях – економіці та імміграції. Він також попереду в питаннях зовнішньої політики та злочинності. Гарріс, тим часом, випереджає Трампа за рівнем довіри у вирішенні питань заборони абортів та тих, що стосуються навколишнього середовища.

“[Гарріс] Це людина, яка не проводила жодної кампанії в якості кандидата в президенти і не була в центрі уваги, як Байден протягом останніх чотирьох років. Тим не менш, вона починає так само сильно, як і Байден. Зняття кандидатури Байдена і висунення Гарріс в якості ймовірного кандидата – все це суперечить будь-яким наслідкам, які ми могли б спостерігати від подальших наслідків теледебатів, замаху на вбивство, з’їзду і вибору кандидатури Джей Ді Венса. Безумовно, з’їзд і висунення кандидата можуть бути позитивними подіями, які дають кандидату поштовх, тому, можливо, ми спостерігаємо нівелювання цих ефектів зміною Байдена на Гарріс”, – пояснив віце-президент з питань науки про дані та редактор з питань політики в США в YouGov Карл Бялік.

Тим часом за іншим опитуванням Гарріс випереджує Трампа на два відсоткові пункти в опитуванні.

Не все вирішено. Харріс може поборотися з Трампом

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 + nineteen =

Back to top button