Україна

У ЗСУ повідомили про ситуацію біля села Прогрес


У ЗСУ повідомили про ситуацію біля села Прогрес

Військові відреагували на заяву аналітиків DeepState стосовно того, що біля Прогресу є ризик оточення частини угрупування Сил оборони.

Українські військові намагаються вибити російських загарбників із села Прогрес, що на Покровському напрямку в Донецькій області. Про це повідомило оперативно-стратегічне угруповання військ (ОСУВ) Хортиця у середу, 24 липня.

“Підрозділи противника в районі Прогрес, перебувають під вогневим ураженням Сил оборони. Вживаються заходи, щоб вибити звідти ворога. Тривають бої”, – йдеться у повідомленні.

Загалом повідомляється, що ситуація на Покровському напрямку, де зокрема ведуть оборонні бої підрозділи 31-ї окремої механізованої бригади, напружена та складна. Бійці тримають оборону в напрямку Прогресу, Лозуватського, Іванівки та Воздвиженки.

Військові запевнили, що командування бригади здійснює моніторинг та аналіз тактичної обстановки, за результатами чого “вживаються заходи для реагування на зміни в обстановці”.

Раніше у середу аналітики DeepState заявили, що на те, що під Прогресом є ризик оточення частини угрупування Сил оборони.

“Бійці 31 ОМБр доповідають про ризики та можливі наслідки керівництву батальйонів. Останні їх підтримують, але бригадне керівництво хоче щоб бійці і надалі сиділи в оточенні – до останнього солдата. Управління рот фактично відсутнє, адже їх командири поранені або загиблі”, – йдеться у повідомленні.

Раніше у Генштабі заявили, що ворог зосередив штурми на двох напрямках. При цьому окупаційна армія організувала більшість своїх атак на Курахівському напрямку. Зараз підрозділи ЗСУ відбивають вісім штурмів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 5 =

Back to top button