Україна

Викрито схему підробки документів для військових-ухилянтів


Викрито схему підробки документів для військових-ухилянтів

Екс-військовослужбовець і його жінка – співробітниця Центру первинної медико-санітарної допомоги №3 – продавали ці довідки за 80 тисяч гривень.

Викрито схему видачі військовослужбовцям підроблених довідок по догляду за рідними, які Підозру повідомлено екс-військовослужбовцю та працівниці медичного закладу, які організували схему протиправного звільнення зі служби. Їм інкриміновано підроблення документів та пособництво в ухиленні від військової служби (ч. 3 ст. 358, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 409 КК України). Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в Telehram у середу, 24 липня.

Про підозру повідомлено також 12 військовослужбовцям в ухиленні від військової служби шляхом підроблення документів та шахрайському заволодінні бюджетними коштами (ч. 4 ст. 409, ч. 5 ст. 27 ч. 1, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 190 КК України). Іще шістьом – у замаху на ухилення від військової служби шляхом підроблення документів та замаху на шахрайське заволодінні бюджетними коштами (ч. 4 ст. 409, ч. 5 ст. 27 ч. 1, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 190 КК України).

Екс-військовослужбовець вступив у змову зі своєю дружиною – співробітницею комунального некомерційного підприємства Кам’янської міської ради Центр первинної медико-санітарної допомоги №3, встановило слідство.

“Вони налагодили схему оформлення мобілізованим на військову службу сфальсифікованих медичних довідок про наявність інвалідності у їхніх близьких родичів, які потребують догляду… Вартість однієї такої “довідки” становила 80 тис грн”, – ідеться в повідомленні.

Послугами підозрюваних скористалося щонайменше 18 мобілізованих громадян. Із них 12 на підставі фіктивних документів вже звільнили із військової служби з отриманням передбачених законодавством виплат на загальну суму близько 500 тис грн. Іще 6 військовослужбовців подали заявки й чекали на звільнення.

“Організатори схеми встигли надрукували близько 100 сфальсифікованих довідок. Під час проведення обшуків за місцем проживання підозрюваних їх вилучено. Крім того, виявлено понад 40 підроблених печаток і штампів різних медичних установ”, – розповіли в Офісі генпрокурора.

П’ятеро військовослужбовців, незаконно звільнених зі служби, виявили бажання відшкодувати завдані державі збитки та повернутися до армії. Службу продовжать і ті, хто подав фальшиві довідки для звільнення з військової служби.

Жителю Закарпаття суд призначив три роки тюрми за ухилення від мобілізації

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × one =

Back to top button