Україна

В Україні судитимуть військового РФ за вбивство цивільних і дітей в Бучі


В Україні судитимуть військового РФ за вбивство цивільних і дітей в Бучі

Слідство встановило, що обвинувачений відкрив вогонь по цивільному авто в якому їхали мати з двома дітьми та їхній сусід.

Ювенальні прокурори Офісу Генерального прокурора передали до суду обвинувальний акт стосовно російського військовослужбовця, причетного до розстрілу цивільних осіб в Бучі Київської області. Про це Офіс генпрокурора повідомляє на своєму Telegram-каналі в середу, 24 липня.

“Обвинувачений – 24-річний заступник командира бойової машини, навідник-оператор 76-ої гвардійської десантно-штурмової Чернігівської дивізії повітряно-десантних військ ЗС РФ”, – ідеться в повідомленні.

У березні 2022 року під час окупації міста фігурант справи розстріляв два цивільні автомобілі, які намагалися евакуюватися із зони бойових дій, встановило слідство. Під час пересування у складі військової колони обвинувачений відкрив вогонь з 30-міліметрової автоматичної гармати бойової машини десанту (БМД-2) по транспортних засобах, в яких перебували семеро цивільних осіб, зокрема двоє малолітніх дітей.

“Внаслідок розстрілу загинуло четверо цивільних осіб – мати, двоє дітей 5 та 10 років, які перебували у першій машині, а також їхній сусід, який їхав у другій автівці позаду. Ще троє осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеню. Батьку розстріляної родини через отримані тяжкі поранення ампутували ліву гомілку.

Під час нападу цивільні авто були припарковані на узбіччі, не рухалися в напрямку військової колони та не становили жодної загрози”, – зазначили в Офісі генпрокурора.

Обвинуваченому інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Росіянину тепер загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, прокуратура ідентифікувала та висунула підозру ще сімом російським військовослужбовцям, які скоїли воєнні злочини під час окупації Бучі на Київщині. Їх звинувачують у порушенні законів і звичаїв війни, зокрема у навмисних вбивствах мирного населення.

ЗМІ: Причетного до вбивства жителів Бучі росіянина затримала ФСБ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − eight =

Back to top button