Україна

Кулеба провів переговори з главою МЗС Китаю


Кулеба провів переговори з главою МЗС Китаю

Позиція України полягає в готовності вести переговорний процес з російською стороною на певному етапі, коли Росія буде готова вести переговори доброчесно, зазначив Дмитро Кулеба.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з китайським колегою Ван Ї в Гуанчжоу в рамках свого візиту до КНР. Про це повідомило МЗС України у середу, 24 липня.

Головною темою переговорів став пошук шляхів припинення російської агресії та можливої ролі Китаю у досягненні сталого і справедливого миру.

“Переконаний, що справедливий мир в Україні відповідає стратегічним інтересам Китаю, а роль Китаю як глобальної сили миру є важливою”, – заявив Кулеба.

За його словами, “російська агресія зруйнувала мир і загальмувала розвиток, а кожен новий день війни тягне за собою нові порушення гуманності та подальшу ерозію справедливості. Тому потрібно завершити війну проти України, відновити мир і прискорити відновлення нашої держави”.

Кулеба окремо поінформував Ван Ї про результати Саміту миру в Швейцарії та розʼяснив логіку подальших кроків у впровадженні Формули миру як шляху до справедливого завершення російської агресії.

Міністр довів послідовну позицію України, яка полягає в готовності вести переговорний процес з російською стороною на певному етапі, коли Росія буде готова вести переговори доброчесно, але наголосив, що наразі такої готовності з російського боку не спостерігається.

У ході переговорів сторони також обмінялися думками щодо актуального стану та перспектив розвитку двосторонніх відносин, а також міжнародного порядку денного.

Також Кулеба нагадав, що нещодавно Україна розпочала переговори про вступ до Євросоюзу і це рішення є незворотним.

“Пропоную сьогодні обговорити наші двосторонні відносини зокрема через призму майбутнього членства України в ЄС та відносин Китаю з Європою”, – зазначив глава української дипломатії.

Глава МЗС підкреслив, що “російська агресія стоїть не лише на заваді розвитку України. Вона також стоїть на заваді міжнародної стабільності, розвитку добросусідських відносин, і зокрема розвитку торгівлі між Китаєм та Європою”.

Раніше стало відомо, що 23-25 липня Дмитро Кулеба здійснить візит до Китаю на запрошення міністра закордонних справ КНР Ван Ї. Головною темою переговорів стане пошук шляхів припинення агресії РФ та можливої ролі Китаю у досягненні сталого і справедливого миру в Україні.

Також сьогодні у Пекіні озвучили власні очікування від візиту Дмитра Кулеби.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + 15 =

Back to top button