Події

Заволодіння нафтопроводом «Самара-Західний напрямок» – повідомлено про підоз…

Заволодіння нафтопроводом «Самара-Західний напрямок» – повідомлено про підозру екслідеру «ОПЗЖ» та його спільникам

????Харківською обласною прокуратурою повідомлено про підозру народному депутату України II—IV, IX-го скликань та чотирьом його спільникам за фактами організації низки злочинів, спрямованих на заволодіння державним стратегічним об’єктом – нафтопродуктопроводом «Самара-Західний напрямок».

????За даними слідства, яке здійснюється СБУ та НАБУ, «схему» привласнення колишній народний обранець організував на початку 2015 року у чіткій координації з політичним керівництвом рф.

????Після розпаду срср нафтопродуктопровод «Самара-Західний напрямок» залишився у власності рф. З 2005 року Україна через суди доводила своє право на володіння ним. У 2014-2015 роках це право підтвердили суди вищої інстанції.

????Проте у квітні 2015 року суд у Рівному за одне засідання повернув трубу дочірній компанії рф – ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс» через нібито «нововиявлені обставини», чим фактично скасував завершену націоналізацію стратегічного нафтопроводу.

????В ході розслідування встановлено, що до схеми заволодіння нафтопроводом екснардеп та його спільники залучили експерта. Його завідомо неправдивий висновок був використаний в суді для перегляду та скасування судових рішень, постановлених на користь держави.

????Для легалізації привласненого обʼєкту шляхом проведення ряду операцій його було продано підконтрольному субʼєкту господарювання, зареєстрованому у Швейцарії, який став формальним власником, а керівництво здійснювалося через ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс».

????Встановивши контроль над викраденим активом, двоє зі спільників були призначені на керівні посади у цьому підприємстві та проводили необхідні «оборудки», ще двоє займались іншими «питаннями», насамперед легалізацією доходів.

????Отримані прибутки підозрювані виводили на рахунки афілійованих зарубіжних компаній та розподіляли між собою.

????Наразі у м. Київ та Київській області правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків за останніми місцями проживання і реєстрації підозрюваних та вручили підозри їхнім родичам у передбачений законом спосіб. Всіх фігурантів буде оголошено у розшук.

➡️Колишньому народному депутату та його спільникам інкриміновано.

????Слідство триває. Правоохоронці встановлюють всіх осіб, причетних до цієї оборудки.

????Досудове розслідування — СБУ та НАБУ. Оперативний супровід — СБУ.

????Зазначимо, що 1 лютого 2024 року Верховний Суд остаточно визнав за державою право власності на українську частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − seven =

Back to top button