Україна

Підпалювали енергообладнання: у Києві затримано диверсантів


Підпалювали енергообладнання: у Києві затримано диверсантів

Підозрювані через ТГ-канал отримали замовлення за гроші підпалити релейну та батарейну шафи на залізниці в Оболонському районі Києва. Також “замовлення” диверсанти отримували і на авто військових.

Викрито диверсантів, які на замовлення здійснювали підпали обладнання критичної інфраструктури та автомобілів військових. Про це інформує пресслужба Офісу Генпрокурора у вівторок, 24 липня.

Усі свої дії підозрювані фільмували для доказу щодо “виконання замовлення”.

За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру двом особам у диверсії, вчиненій в умовах воєнного стану, перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України в особливий період та в умисному пошкодженні чужого майна шляхом підпалу (ч. 2 ст. 113, ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 194 КК України).

Підозрювані через ТГ-канал отримали замовлення за гроші підпалити релейну та батарейну шафи на залізниці в Оболонському районі Києва.

Один із них облив легкозаймистою речовиною релейну та батарейну шафи неподалік залізничної станції, після чого підпалив їх. Його спільник знімав це на відео.

За свої послуги зловмисники отримали 200 доларів США, які розділили між собою.

Окрім того, підозрювані також підпалили автомобіль військового в Оболонському районі столиці. Вони облили автомобіль марки NISSAN NAVARA легкозаймистою рідиною та підпалили. 

 

 

Наразі двох чоловіків затримано, їм повідомлено про підозру та обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває.

Раніше ми повідомили, що у Львові затримали молодиків, які за вказівкою ФСБ Росії готували серію підпалів авто українських воїнів.

Нагадаємо,поліція затримала 22-річного жителя Рівного, який підпалював автомобілі військовослужбовців, відгукнувшись на “пропозицію” в російському чат-боті.

Правоохоронці також затримали двох неповнолітніх, які підпалили авто військовослужбовців ТЦК на Одещині.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 + 9 =

Back to top button