Україна

Стефанчук сказав, коли Рада розгляне заборону УПЦ МП


Стефанчук сказав, коли Рада розгляне заборону УПЦ МП

Відповідний законопроєкт буде винесено на голосування Ради після того, як зберуть 240 голосів на його підтримку.


Наступне засідання Верховної Ради відбудеться, щойно депутати напрацюють остаточний варіант законопроєкту про припинення діяльності Української православної церкви Московського патріархату в Україні. Про це сказав спікер парламенту Руслан Стефанчук в  коментарі Українській правді у вівторок, 23 липня.
 
“Як тільки робоча група завершить напрацювання законопроєкту про заборону релігійних організацій, пов‘язаних із Росією, і представить його погоджувальній раді, ми одразу визначимо дату наступного засідання”, – зазначив він.
 
За словами Стефанчука, на засіданні однієї з погоджувальних рад одноголосно ухвалили рішення, що відповідний проєкт закону буде винесено на голосування Ради після того, як зберуть 240 голосів на його підтримку. 
 
Після того, як почали збирати голоси, виявилося, що проголосувати “за” готові орієнтовно 225-226 депутатів, але кінцевих списків ще немає.
 
“Тому сьогодні ми зібралися і вирішили дати час внутрішній робочій групі для доопрацювання цього законопроєкту. Справа в тому, що він значно змінився до другого читання, порівняно з першим. І деякі колеги не погоджуються з усіма змінами. Щойно робоча група завершить роботу над документом – ми одразу винесемо його в зал”, – сказав Стефанчук.

Нагадаємо, більшість українців підтримує повну заборону УПЦ МП. На погляд 83% українців, держава має втрутитися в діяльність Української православної церкви Московського патріархату.

Настоятель храму УПЦ МП отримав підозру

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 − ten =

Back to top button