Україна

ЗСУ оцінили угруповання РФ у Запорізькій області


ЗСУ оцінили угруповання РФ у Запорізькій області

Ознаки формування наступального угруповання ворога на Запорізькому напрямку наразі відсутні, зазначив Дмитро Лиховій.

Російські агресори потроху поповнюють особовий склад своїх військ у Запорізькій області. Про це сказав речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Таврія Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону у вівторок, 23 липня.

“Наразі тут ведеться позиційне протистояння. Хоча якщо взяти чисельність особового складу противника, наприклад, у самій Запорізькій області, то росіян тут досить багато: майже 90 тисяч. І спостерігається приріст цієї кількості – десь за останні три тижні додалося ще 2 тисячі”, – заявив він.

Лиховій зазначив, що, за даними української розвідки, “різких, суттєвих змін, які впливали б на зміну характеру бойових дій, немає”.

“І ознак формування наступального угруповання ворога не виявлено. Тобто тієї кількості ворога, яка присутня в Запорізькій, Херсонській області, не вистачає для ведення результативних наступальних дій кудись далі тих рубежів, де ворог наразі стоїть”, – розповів він.

У свою чергу на ЗСУ на Придніпровському напрямку ворог зосередив до 65 тисяч військових. Вони знаходяться переважно у Херсонській області, уточнив Лиховій.

Він нагадав, що село Кринки повністю знищене противником, і позицій, за які можна було б триматися, вже не залишилося. Тому підрозділи ЗСУ перебувають на інших позиціях – на плацдармах також на лівому березі Дніпра.

Нагадаємо, за добу 22 липня було “відмінусовано” понад 1200 російськи військових. Загальні втрати країни-агресора Росії з початку війни наближаються до 570 тисяч.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − one =

Back to top button