Україна

Україна придбає зброю за російські 1,5 млрд євро


Україна придбає зброю за російські 1,5 млрд євро

Міжнародний депозитарій Euroclear у Бельгії обіцяє зробити перший внесок у майже 1,5 млрд євро вже цього місяця.

У липні до України з Бельгії надійдуть перші 1,5 млрд євро доходів від заморожених російських активів, які спрямують на оборону нашої держави. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду у вівторок, 23 липня.

“Ще один ресурс, на який очікуємо, – це доходи від заморожених російських активів. Міжнародний депозитарій Euroclear у Бельгії, де зберігається значна їх частина, обіцяє зробити перший внесок майже 1,5 млрд євро вже цього місяця”, – сказав він.

За словами Шмигаля, кошти підуть на закупівлю необхідного озброєння – ППО, артилерійських снарядів, а також на розвиток оборонно-промислового комплексу України.

“Україна принципово наполягає на тому, що надалі всі російські активи на Заході мають бути конфісковані та спрямовані на відновлення та оборону нашої держави. Це буде відповідально, чесно та справедливо”, – наголосив очільник уряду.

Також Кабінет міністрів ухвалив рішення про залучення гранту на 3,9 млрд доларів від США. Кошти надійдуть через структури Світового банку. Ці гроші підуть на зарплати рятувальникам, вчителям, медикам, а також на програми соціальної підтримки.

Як відомо, наприкінці травня Рада ЄС схвалила передання Україні надходжень від оподаткованих надприбутків заморожених російських активів. Щорічні надходження становитимуть приблизно 2,5-3 млрд євро. 90% від очікуваних надходжень буде використано на військові цілі для підтримки оборони України. Менша частка – 10% – піде на відновлення та реконструкцію нашої країни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 4 =

Back to top button