Україна

Затримано агента ФСБ, який коригував удари по Одесі


Затримано агента ФСБ, який коригував удари по Одесі

Затриманим виявився 39-річний місцевий житель, який входив до агентурного апарату ФСБ і протягом тривалого часу перебував у РФ,де проживає його батько.

Затримано агента ФСБ, який діяв на Одещині. Фігурант виконував російські завдання за двома напрямками розвідувально-підривної діяльності: коригування вогню та підпали. Про це 23 липня повідомляє СБУ.

Зазначається, що зловмисник відслідковував локації Сил оборони і наводив по них ракетно-дронові атаки РФ.Серед пріоритетних цілей ворога були позиції ППО, які захищають повітряний простір міста.Ще одним напрямком злочинної діяльності фігуранта було знищення релейних шаф Укрзалізниці.Насамперед мова йде про підпали семафорів на важливих ділянках залізничного сполучення.

Після першого підпалу однієї з таких шаф СБУ затримала агента РФ.

За наявними даними, фігурант готувався до вчинення нових диверсій на об’єктах транспортної інфраструктури.

Затриманим виявився 39-річний місцевий житель, який входив до агентурного апарату ФСБ і протягом тривалого часу перебував у РФ, де проживає його батько.

У поле зору окупантів фігурант потрапив ще до початку повномасштабної війни, коли став на військовий облік у Краснодарі, щоб оформити російський паспорт.Напередодні повномасштабної війни чоловік повернувся в Україну, де згодом на нього дистанційно вийшла ФСБі залучила до підривної діяльності.

Під час обшуків у помешканні затриманого виявлено дві бойові гранати Ф-1 та мобільний телефон із доказами злочинних дій.

Фігуранту повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України –  державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану;диверсія, вчинена в умовах воєнного стану;незаконне придбання та зберігання боєприпасів.

Затриманий перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

 

 

Нагадаємо, на Миколаївщині затримано поплічницю ФСБ, яка наводила вогонь ворожих артсистем по Очакову та його морській акваторії.

Раніше СБУ затримала інформаторку РФ, яка “зливала” позиції ЗСУ під Харковом.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × three =

Back to top button