Україна

Підсумки 22.07: Менше відключень і дефолту не будеСюжет


Підсумки 22.07: Менше відключень і дефолту не буде

В Укренерго анонсували “хороші новини” щодо світла; Україна домовилася щодо виплат за зовнішнім боргом. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

В Укренерго анонсували “хороші новини” щодо світла

Вже незабаром в Україні зменшаться обсяги відключень світла. У серпні-жовтні їх може не бути взагалі, якщо не буде нових масштабних атак Росії, сказав голова Укренерго Володимир Кудрицький. “Звичайно, що є проблеми з дефіцитом, але з хороших новин: через пару тижнів ми очікуємо покращення ситуації, тому що буде збільшений обсяг генерації, вийдуть з ремонтів деякі генеруючі потужності, деякі блоки на електростанціях”, – заявив він.

Україна домовилася щодо виплат за зовнішнім боргом

Україна досягла принципових домовленостей з кредиторами про реструктуризацію 23,4 млрд доларів зовнішнього боргу. Після завершення реструктуризації строк погашення єврооблігацій буде продовжено: перше погашення на суму 1,172 млрд доларів відбудеться у 2029 році. Для порівняння, без реструктуризації, основна сума боргу в розмірі 9,381 млрд дол. США (без урахування капіталізованих відсотків) підлягала б виплаті в період з 2024 по 2029 рік.

Камала Гарріс заручилася підтримкою впливових демократів

Віцепрезидентка США Камала Гарріс, котра підтвердила намір балотуватися на пост президента, провела телефонні розмови з трьома потенційними кандидатами на посаду віцепрезидента. Гарріс окремо поспілкувалася з губернатором Пенсильванії Джошем Шапіро, Північної Кароліни Роєм Купером та Кентуккі – Ендрю Беширом. Практично всі видатні демократи, які вважалися потенційними суперниками Гарріс, виступили за неї, включаючи губернаторів Мічигану Гретхен Вітмер, Каліфорнії Гевіна Ньюсома та Кентуккі Енді Бешира. Підтримала кандидатуру Гаріс і впливова демократка Ненсі Пелосі. Також протягом однієї доби кампанія Гарріс зібрала рекордні $81 млн.

Кулеба відправляється з візитом у Китай

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснить візит до Китаю 23-25 липня. Головною темою обговорень стане пошук шляхів припинення російської агресії та можливої ролі Китаю у досягненні сталого і справедливого миру.

Кремль чекає “конкретних кроків” Києва до діалогу

У Росії очікують “конкретних дій” з боку України, якщо вона справді готова вести “діалог про мир”. Таку заяву зробив речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу. “Що конкретно стоїть за цими словами, про які конкретно плани йдеться, про які дії в цьому напрямку, якщо йдеться серйозно, поки ми судити не можемо. Тут потрібно почекати якихось конкретних дій, якщо такі будуть”, – заявив Пєсков, коментуючи слова президента України Володимира Зеленського, який припустив можливість переговорів з Володимиром Путіним.

У 10 класі вивчатимуть озброєння та техніку – МОН

У 10 класі учні вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України, знайомитимуться із принципами управління та планування, вивчатимуть озброєння та військову техніку. Програма буде однаковою для всіх учнів незалежно від статі. Зміст предмета охоплює широкий спектр тем, зокрема інноваційні технології, інформаційну безпеку та домедичну допомогу.

Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії

Євросоюз продовжив обмежувальні заходи проти економіки РФ через її війну против України ще на шість місяців – до 31 січня 2025 року. Наразі санкції ЄС включають різні обмеження на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення, промисловість, транспорт і предмети розкоші.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 + twelve =

Back to top button