Світ

У Колумбії надвиробництво кокаїну: дилери не можуть стільки купити

У Колумбії надвиробництво кокаїну: дилери не можуть стільки купити

У селах Колумбії гуманітарна криза через надвиробництво кокаїну

У багатьох селах, чиїм основним доходом впродовж десятиліть було виробництво кокаїну, починається гуманітарна криза.

Наркодилери перестали справлятися з тими обсягами виробництва кокаїну, яких досягла Колумбія. Про це розповідає видання New York Times.

Зазначається, що один з кореспондентів видання побував у джунглях Колумбії. Він потрапив у невелике село Кано Кабро – у ньому немає ні електрики, ні водопроводу.

Протягом десятиліть мешканці мали лише одне джерело доходу – кокаїн. З ранку до ночі вони збирали листя коки та за допомогою хімічного процесу отримували білу пасту. Її пресували в цеглу, яку картелі скуповували за смішно низькими цінами.

Проте з 2022 року дилери почали приїжджати за товаром рідше. І без того важкі умови життя у селі погіршилися – тому сьогодні в Кано Кабро залишилося лише 40 людей із 200, що мешкали тут раніше. За інформацією New York Times, надлишок кокаїну став загальнонаціональною проблемою.

“По всій Колумбії накопичуються брили непроданої пасти коки. Більш ніж у половині районів культивування продаж різко впав або повністю зник. Це викликало гуманітарну кризу у багатьох віддалених громадах”, – йдеться у публікації.

За словами неназваного американського чиновника, який поговорив із журналістами, зараз у Колумбії виробництво кокаїну вийшло на такий рівень, про який “наркобарон Пабло Ескобар не міг навіть мріяти”.

“Коли ви вирушаєте на поля коки, це все одно, що стояти на кукурудзяному полі в Айові: кінця і краю не видно. Дилери просто не можуть купити стільки, скільки вирощується”, – зазначив він.

За чинного президента Густава Петро уряд Колумбії, незважаючи на запевнення у зворотному, дотримується м’якшого підходу до вирощування листя коки. У деяких інших країнах Південної Америки – зокрема, в Еквадорі та Перу – кокаїн також виробляється в промислових обсягах.

Раніше повідомлялося, що в Еквадорі виявили три тонни кокаїну в ящиках з бананами для РФ.

У Німеччині вилучили рекордну в історії країни кількість кокаїну – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + eight =

Back to top button