Україна

Викрито шахраїв, які видавали себе за працівників банку


Викрито шахраїв, які видавали себе за працівників банку

Фігуранти телефонували потенційним жертвам і представлялися співробітниками служби безпеки банку.

Викрито групу шахраїв, які діяли під виглядом співробітників служби безпеки банку. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Харківській області.

Зазначається, що правоохоронці задокументували діяльність 11 фігурантів. Проведено обшуки за місцями їхнього проживання на території Харківської та Київської областей. Вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, 27 банківських карток, 100 сім-карток і понад 90 стартових пакетів мобільних операторів, а також 100 пристроїв для генерації сім-карток і грошові кошти”, – сказано в повідомленні.

За даними слідства, фігуранти телефонували потенційним жертвам і представлялися співробітниками служби безпеки банку. Під приводом недопущення проведення несанкціонованих банківських операцій вони дізнавалися конфіденційну інформацію, яка давала доступ до управління рахунками. У подальшому, використовуючи гаджети з функцією NFC для безконтактної оплати, фігуранти переводили в готівку кошти в магазинах побутової техніки та банкоматах.

Чотирьом фігурантам повідомлено про підозру у шахрайстві. Трьом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, ще одному – у вигляді цілодобового домашнього арешту. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, на Київщині шахраї продали неіснуючих генераторів майже на мільйон гривень.

Раніше на Закарпатті затримано організатора та 18 учасників шахрайського call-центру, які ошукали громадян країн ЄС на мільйони гривень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − four =

Back to top button