Україна

В Україні перекрили міжрегіональний канал збуту наркотиків


В Україні перекрили міжрегіональний канал збуту наркотиків

Наркоторговці діяли у столиці, а також Харківській, Сумській, Донецькій, Одеській, Київській, Дніпропетровській, Чернівецькій і Миколаївській областях. Орієнтовний щомісячний дохід групи перевищував 10 млн грн.

Під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генерального прокурора успішно викрито та припинено діяльність міжрегіональної організованої злочинної групи, яка організувала наркоторгівлю по всій території України: затримано 14 осіб, вилучено товар на понад 11,5 млн грн. Про це інформує Офіс Генпрокурора у понеділок, 22 липня.

Зауважується, що 14 особам повідомлено про підозру у виготовленні та збуті психотропних речовин і наркотиків відповідно до ч. 2 та ч. 3 ст. 307 ККУ.

Попередньо, організатором наркобізнесу є 25-річний мешканець Дніпра. Члени організованої групи займалися виготовленням і торгівлею Альфа-PVP, амфетаміном та канабісом.

Наркоторговці діяли у столиці, а також Харківській, Сумській, Донецькій, Одеській, Київській, Дніпропетровській, Чернівецькій і Миколаївській областях.

Продаж наркотиків відбувався через розгалужену мережу Телеграм-каналів без особистих зустрічей, шляхом так званих “закладок” для уникнення ідентифікації.

Орієнтовний щомісячний дохід групи перевищував 10 млн грн.

Правоохоронці провели 50 обшуків в зазначених регіонах. Загальна вартість вилучених наркотиків та психотропів на чорному ринку складає понад 11,5 млн грн.

Також вилучено зброю, набої, вісім автомобілів на суму понад 200 тис. доларів США, грошові кошти в розмірі 47 600 доларів США, 9 200 євро, 393 580 гривень і 10 000 польських злотих.

 

 

Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у Києві ліквідовано угруповання, яке постачало у комендантську годину для vip-клієнтів наркотики та повій. Правоохоронці затримали 11 фігурантів і оголосили їм підозри.

Раніше працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно трьох правоохоронців з Одещини, які вистежували торгівців наркотиками і забирали у них гроші, не реєструючи кримінальні провадження.

Також повідомлялося, що у Києві викрито лабораторію з виготовлення наркотиків і задокументовано збут забороненого “товару” на майже 50 млн грн.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − 16 =

Back to top button