Цікаве

Приготуйте так Голубці, це дуже смачно! Добрий сільський рецепт родом із Буковини!

Сьогодні я буду готувати голубці, такі, як колись готували в селі! З фаршем і салом, ну дуже добрі і прості в приготуванні!

Інгредієнти:

  • Капуста 2 головки
  • Рис 300 г + 1 л окропу
  • Цибуля 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Вода 100 мл
  • Сало 200 г
  • Фарш свинячий 500 г
  • Окріп 200 мл
  • Олія 100 мл
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Петрушка, кріп, перець, сіль за смаком

Приготування:

У каструлю до води додаю ложку солі, коли вода закипить, кладу капусту. Коли вже бачу, що листочки відстають, забираю капусту і відділяю листочки на окремій тарілочці. З охолоджених листочків обрізаю потовщення, якщо листок великий розрізаю його навпіл.

Нагріваю олію на сковорідці і обжарюю дрібно порізану цибульку до золотистого кольору.

Рис добре промиваю до прозорості води, всипаю у каструлю, заливаю кип’ятком, накриваю кришкою та кип’ячу, приблизно 1 хвилину, вимикаю вогонь та залишаю під кришкою. Коли рис набрякне, промиваю його під холодною водою.

До цибулі всипаю натерту на терці моркву, обжарюю до злегка рум’яності. Додаю томатну пасту, перемішую.

Вливаю воду, додаю сіль, тушкую 2-3 хвилинки.

Нарізаю дуже дрібними кусочками сало. Додаю до рису фарш та сало, перемішую.

Додаю жарку з морквою, ретельно перемішую.

Додаю дрібно порізаний кріп, петрушку, сіль, перець за смаком. Перемішую.

Відрізки та листочки капусти, які залишились викладаю на дно каструлі. Формую голубці, закручую начинку в листя, викладаю в каструлю, між шарами кладу лаврові листочки. Зверху насипаю 1 ч. л. солі, вливаю окріп та олію.

Ставлю на вогонь. накриваю кришкою, варю до кип’ятіння, вода в середині має піднятись. Тоді зменшую вогонь, знову накриваю кришкою та варю вже до готовності приблизно 40 хвилин.

Голубці готові, смачного! Дуже смакують з сметаною, спробуйте.

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 + fourteen =

Back to top button