Україна

Мінцифри розповіло, скільки компаній долучились до економічного бронювання


Мінцифри розповіло, скільки компаній долучились до економічного бронювання

Процент відмов у бронюванні співробітників доволі невеликий, розповіла заступниця директора Департаменту з розвитку електронних послуг.

Сервіс електронного бронювання повноцінно запрацював на порталі Дія від 17 липня. Близько 3 тис. компаній скористалось системою, процент відмов у бронюванні співробітників доволі невеликий. Про це розповіла заступниця директора Департаменту з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Валерія Ткач в ефірі телемарафону Єдині новини.

“Забронювались 32 тисячі працівників критично важливих підприємств. Бронювали компанії як і приватні, так і державні підприємства, і комунальної власності… (Нині) в Єдиному переліку компаній які можуть бронювати, вже близько 8 тис. 500 компаній які мають відповідний статус. Десь близько 3 тис. компаній вже взяли участь в електронному бронюванні”, – акцентувала Ткач.

За її словами, відмов у бронюванні небагато.

“Здебільшого, це працівник або вже заброньований, наприклад, його повторно хотіли забронювати. Або особу не знайдено в реєстрі військовозобов’язаних, або особа не перебуває в трудових відносинах”, – пояснила вона.

Раніше компанії повідомляли про працевлаштування через портальні звіти, а тепер набір на підприємства відбувається постійно, в реальному часі. 

Ткач додала, що через Дію можна забронювати і одного окремого працівника. Для цього керівник може зайти на портал і обрати одного або двох, в залежності від кількості працівників компанії та відповідного ліміту.

Після одержання витягу про бронювання, роботодавцю або працівнику не потрібно повідомляти про це в ТЦК та СП, оскільки інформація одразу оновлюється в мобільному застосунку Резерв+. Також в ньому доступна можливість згенерувати PDF і за потреби роздрукувати його.

В процесі бронювання, після здійснення всіх необхідних перевірок, автоматично працівника переводиться на спеціальний військовий облік і ці зміни вже фіксуються в реєстрі військовозобов’язаних.

Нагадаємо, в Мінекономіки заявили, що для забезпечення військових потреб можна забронювати від мобілізації 1,2 млн осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 3 =

Back to top button