Україна

Зеленський зробив заяву щодо закінчення війни


Зеленський зробив заяву щодо закінчення війни

Україна може завершити гарячу стадію війни до кінця цього року. План буде готовий, запевнив президент.


За підтримки союзників Україна може завершити гарячу стадію війни до кінця цього року. План буде готовий. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю BBC.
 
“Я вважаю, що якщо ми будемо об’єднані, і будемо йти, наприклад, по формату Саміту миру, ми можемо закінчити гарячу стадію війни. Ми можемо спробувати це зробити до кінця цього року”, – сказав глава держави.

Зеленський запевнив, що “план буде готовий”. І якщо Україні вдасться завершити гарячу стадію, “це буде правильно і сильно”.
 
“План повинен бути об’єднаний з партнерами. Це буде залежати від їх бажання. Щоб ніхто “не грався у свої ініціативи закінчення війни”. І це буде залежати від партнерів, які потім будуть тиснути на Росію. Щоб РФ погодилася “сідати і думати про закінчення війни”, – наголосив президент. 

Нагадаємо, 15-16 червня відбувся перший Саміт миру у Швейцарії за участі 100 країн і міжнародних організацій.

За його підсумками президент Володимир Зеленський заявив, що другий Саміт миру “буде через місяці, а не роки” і там будуть представники Росії. Український лідер вважає, що захід можуть провести в ОАЕ чи Саудівській Аравії.

У Кремлі заявили, що Росія готова до діалогу щодо “українського врегулювання”, але в Москві повинні розуміти, про що йтиметься на другому Саміті миру.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 + ten =

Back to top button