Україна

Для ЗСУ затвердили чотири рівні домедичної допомоги


Для ЗСУ затвердили чотири рівні домедичної допомоги

Система акумулює найкращий досвід України та країн НАТО. Вона дозволить зберегти життя та здоров’я українських воїнів на фронті та підвищити якість підготовки з тактичної медицини.

У ЗСУ затвердили перелік домедичної допомоги, яку мають надавати військовослужбовці з різними рівнями підготовки. Про нові норми Міністерства оборони у суботу, 20 липня, повідомила пресслужба відомства.

Наказ Міноборони визначає, який об’єм домедичної допомоги мають надавати військовослужбовці та співробітники Сил безпеки і оборони під час ведення бойових дій, виконання бойових та спеціальних завдань, а також підготовки військових.

“Встановлення обсягів домедичної допомоги – це вкрай важливий крок, якому передувала велика робота із західними партнерами, бойовими медиками та представниками профільних громадських організацій”, – наголосила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова та додала, що над документом також працювали Генштаб, представники видів, окремих родів військ (сил), а також інші складових Сил оборони.

Вона переконана, що затверджена система акумулює найкращий досвід України та країн НАТО. Вона дозволить зберегти життя та здоров’я українських воїнів на фронті та підвищити якість підготовки з тактичної медицини.

Як уточнили в Міноборони, документом вводиться поділ домедичної допомоги на чотири рівні. Нові норми встановлюють перелік навичок та інтервенцій, які мають використовувати військовослужбовці для надання допомоги постраждалим. Також там є перелік лікарських засобів для надання допомоги.

Водночас керівниця департаменту охорони здоров’я Міноборони Оксана Сухорукова переконана, що на основі цього документу відомство буде вибудовувати сучасну та ефективну систему для збереження життя та здоров’я військовослужбовців на фронті. Вона додала, що обсяги надання домедичної допомоги дозволять розробити єдині стандарти підготовки та типові навчальні програми з тактичної медицини.

Раніше повідомлялося, що МО дозволило експлуатацію нового медичного бронеавтомобіля.

Міноборони запускає бета-тест Армія+

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 + seven =

Back to top button