Світ

В Білорусі громадянина Німеччини засудили до страти

В Білорусі громадянина Німеччини засудили до страти

Фото: evroflag.by

У Білорусі до страти засудили Ріко Крігера з Німецького Червоного Хреста

Білорусь єдина країна Європи, де смертна кара застосовується як міра покарання на законодавчому рівні.

У Білорусі до страти засудили Ріко Крігера з Червоного Хреста ФРН. Його звинувачують, зокрема у тероризмі. Про це у п’ятницю, 19 липня, пише Reuters.

 

Іноземця визнали винним за кількома тяжкими статтями КК РБ: “незаконні дії щодо вогнепальної зброї”, “приведення в непридатність транспорту або шляхів сполучення”, “створення або участь в екстремістському формуванні”, “агентурна діяльність”, “найманство” та “акт тероризму”.

 

Раніше білоруський правозахисний центр Вясна повідомив, що громадянина Німеччини Ріко Крігера засудили до страти в Білорусі.  

За даними Вясна, Крігер перебуває під вартою з листопада 2023 року, а 24 червня його засудили. Справа Крігера “стосується” полку імені Кастуся Калиновського – білоруського добровольчого формування, яке воює на боці України у війні проти Росії.

Відомо, що Ріко Крігеру близько 30 років. Після закінчення школи він здобув професійну освіту як механік. Протягом трьох років чоловік працював співробітником служби безпеки у відділенні Держдепартаменту США у Берліні, потім перейшов у сферу соціальної допомоги.

Із зазначених ним даних у соцмережі, чоловік у 2021 році влаштувався на роботу в німецький Червоний хрест фахівцем з екстреної медицини.

У Росії Свердловський обласний суд засудив до 16 років колонії суворого режиму співробітника московського бюро газети The Wall Street Journal, громадянина США Евана Гершковича. 

Останкінський суд Москви засудив до 12,5 років колонії суворого режиму громадянина США й РФ Роберта Вудленда у кримінальній справі про незаконний обіг наркотиків

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 − 1 =

Back to top button