Події

Ідентифіковано російського полковника, який віддавав накази на обстріли сіл…

Ідентифіковано російського полковника, який віддавав накази на обстріли сіл Харківщини, внаслідок чого постраждали мирні мешканці

????За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури російському військовослужбовцю повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством та вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).

????Підозрюваний був начальником штабу — заступником командира 18 мотострілецької дивізії 11 Армійського корпусу Балтійського флоту Західного військового округу, у склад якого організаційно входить 9 мотострілецький полк.

????За даними слідства, 22 квітня 2024 року за наказом полковника російські війська обстріляли з РСЗВ «Град» Малинівку, внаслідок чого один чоловік загинув, ще двоє — зазнали поранень.

????Не пізніше 28 квітня полковник вже обійняв посаду старшого опергрупи 18 мотострілецької дивізії, до складу якої увійшов 9 мотострілецький полк. На цій посаді він віддавав накази обстрілювати населені пункти, зокрема Малинівку та Коробочкине з території Чкаловського та Гракового.

????За наказами підозрюваного окупанти здійснювали обстріли у період з 8 по 28 травня по Коробочкиному: зазнали пошкоджень житлові будинки. 28 травня внаслідок ударів по Коробочкиному був поранений мирний мешканець.

????11 червня за наказом полковника здійснено обстрілу з РСЗВ «Град», внаслідок якого загинув житель Малинівки.

????Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук.

????Під час досудового розслідування встановлено, що на час здійснення зазначених обстрілів Сили оборони не розташовувались в межах вказаних населених пунктів. Це свідчить про те, що російський полковник цілеспрямовано віддавав накази на знищення сіл Харківського регіону та достовірно розумів, що постраждає від атак виключно цивільне населення, що є прямим порушенням норм міжнародного права.

????Прокурори спільно з іншими правоохоронцями продовжують вживати всіх заходів для ідентифікації кожного російського воєнного злочинця, який причетний до обстрілів населених пунктів Харківщини та звірств проти цивільних.

Video is too big

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 1 =

Back to top button