Україна

СБУ повідомила про підозру “міністру транспорту ДНР”


СБУ повідомила про підозру міністру транспорту ДНР

Підозрюваний – Володимир Тужилін – раніше був начальником головного управління автодоріг у Нижньогородській області РФ.

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного російського посадовця – так званого “міністра транспорту ДНР”, – який забезпечує логістику для окупантів на сході України. Про це повідомляє СБУ на своєму Telegram-каналі в п’ятницю, 19 липня.

Мова про колишнього очільника головного управління автодоріг у Нижньогородській області РФ – Володимира Тужиліна. У травні 2023 року його призначили “міністром транспорту ДНР” у тимчасово захопленій частині території Донеччини.

Росіяни займається будівництвом нових транспортних шляхів для перекидання військ РФ з Ростовської області в Україну, зокрема, пряму залізничну лінію, яка має проходити з території РФ у напрямку Донецька.

Тужилін також організовує транспортне сполучення тимчасово окупованого Маріуполя з тимчасово окупованими Бердянськом та Мелітополем. Ворог планує використовувати цей маршрут як альтернативний шлях для перекидання своїх військ до Криму та на передову південного фронту.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Тужиліну про підозру за статтею Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України).

Нині злочинець перебуває на тимчасово окупованій території на сході нашої держави. СБУ встановила місце перебування зловмисника і проводить комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Мерія Маріуполя повідомила, що росіяни перекидають резерви

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × 2 =

Back to top button