Україна

Зеленський виступив на засіданні уряду Британії


Зеленський виступив на засіданні уряду Британії

Володимир Зеленський став першим іноземним лідером, який особисто виступив на міністерській зустрічі з 1997 року.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером у його резиденції в Лондоні на Даунінг-стріт, 10. Також український лідер виступив на засіданні британського уряду, повідомляє The Guardian у п’ятницю, 19 липня.

Кабінет міністрів Великобританії привітав українського лідера оплесками стоячи, оскільки він став першим іноземним лідером, який особисто виступив на міністерській зустрічі з 1997 року.

Під час переговорів Стармер запевнив, що Україна користується непохитною підтримкою Великобританії, і пообіцяв “подвоїти” допомогу нашій державі. За його словами, агресія Росії “непробачна і не може залишитися безкарною”.

“Це дуже, дуже важлива зустріч для нас, і ми дуже раді вашій присутності тут, – сказав прем’єр-міністр. – Для мене велика честь та привілей вітати вас на Даунінг-стріт сьогодні вранці. Це справжня частина історії”.

Також Стармер повідомив, що прийняв запрошення відвідати Україну у майбутньому.

У свою чергу Зеленський звернувся до Кіра Стармера з проханням “продемонструвати лідерство” та допомогти з “можливостями далекої дії” для України.

У своєму зверненні до британського уряду Зеленський заявив, що «якщо обмеження на західну зброю буде знято”, це допоможе Києву зміцнити оборону та убезпечити свої позиції на передовій. За його словами, “можна знищити” території Росії, де зосереджена зброя.

Як відомо, Зеленський другий день знаходиться у Великій Британії. Вчора він взяв участь у саміті Європейської політичної спільноти, а також провів низку важливих зустрічей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 + 20 =

Back to top button