Україна

Укренерго озвучило масштаб відключень у п’ятницю


Укренерго озвучило масштаб відключень у п ятницю

Станом на ранок через негоду, обстріли і технічні причини залишаються без енергоживлення понад 650 населених пунктів.

У регіонах України діють цілодобові графіки відключень електроенергії. Протягом дня переважно відключатимуть половину споживачів, повідомило Укренерго у п’ятницю, 19 липня.

“З 09:00 до 23:00 діють три черги відключень, з 23:00 до 24:00 – дві черги… Застосування обмежень до трьох черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні одночасно застосовані погодинні відключення”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що фахівці Укренерго відновили роботу обладнання, пошкодженого російськими БПЛА, завдяки чому підвищено надійність живлення  Криворізького енерговузла.

Станом на ранок через негоду залишаються без енергоживлення повністю та частково 151 населений пункт в Київській, Миколаївській, Одеській, Сумській і Чернігівській областях.

З інших причин на ранок залишаються знеструмленими 503 населені пункти. Через бойові дії: є знеструмлення у Донецькій, Харківській і Херсонській областях. З технічних причин знеструмлювалися споживачі в Дніпропетровській і Одеській областях.

Сьогодні Україна імпортує електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини загальним обсягом 24 376 МВт-год, з максимальною потужністю 1 298 МВт.

Експорт не відбувається і не передбачається.

Раніше енергетики прогнозували, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

У свою чергу прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував, що тривалість відключень незабаром зменшиться.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − eleven =

Back to top button