Україна

Кабмін виділив додатково 16 млн на блокування антиукраїнського мовлення


Кабмін виділив додатково 16 млн на блокування антиукраїнського мовлення

Уряд розбудовує розгалужену систему спецмережі телерадіомовлення на прикордонних територіях, яка блокуватиме ворожу пропаганду.

Кабмін виділив 16,1 млн грн для створення та експлуатації системи спеціального телерадіомовлення, яке блокуватиме антиукраїнське мовлення у чотирьох прикордонних областях України – Донецькій, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій. Про це повідомляє Мінекономіки.

“Уряд розбудовує розгалужену систему спецмережі телерадіомовлення на прикордонних територіях, яка блокуватиме ворожу пропаганду. Для цього в березні уряд виділив 137,6 млн грн для дев’яти областей. Уряд додатково виділяє 16,1 млн грн з резервного фонду бюджету”, – зазначив заступник міністра економіки України Віталій Кіндратів.

Цьогоріч уряд виділив Держспецзв’язку (для Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення) з резервного фонду бюджету 124,4 млн грн для Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Вінницької та Одеської областей.

Наразі уряд додатково виділив 16,1 млн грн 

Зазначається, що необхідне обладнання придбають і поставлять Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, а також проведуть монтажні та пусконалагоджувальні роботи до кінця 2024 року.

Нагадаємо, у Раді ЄС ухвалили рішення про блокування на території Євросоюзу сайтів чотирьох російських ЗМІ: Voice of Europe, РИА Новости, Известий і Российськой газеты.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 − 10 =

Back to top button