Україна

Зеленський і Санчес оговорили передачу зброї Україні


Зеленський і Санчес оговорили передачу зброї Україні

Президент подякував Іспанії за незмінну підтримку України та останні рішення щодо передачі нашій державі оборонної допомоги.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом у британському Вудстоку, де проходить саміт Європейської політичної спільноти. Про це повідомила пресслужба українського лідера в четвер, 18 липня.

Зеленський подякував Іспанії за незмінну підтримку України та останні рішення щодо передачі нашій державі оборонної допомоги.

“Лідери обговорили терміни надходження озброєння та подальшу оборонну підтримку – і на двосторонньому рівні, і спільно з країнами-партнерами”, – йдеться у повідомленні.

Окремо було приділено увагу реалізації рішень першого Саміту миру. Зеленський розповів про заплановані тематичні конференції за пунктами Формули миру щодо продовольчої та ядерної безпеки, а також звільнення всіх полонених і депортованих українців.

Також президент поінформував Санчеса про початок процесу скринінгу українського законодавства на відповідність європейському та наголосив на важливості пришвидшення наступних етапів переговорів про вступ України до ЄС.

Раніше стало відомо, що Іспанія почала передачу 10 танків Leopard 2A4 для України. Також ЗСУ отримають велику кількість протитанкових ракет.

Раніше Україна отримала від Іспанії другу партію зенітних ракет Patriot.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four − three =

Back to top button