Україна

Арештовано майно довіреної особи Януковича – СБУ


Арештовано майно довіреної особи Януковича - СБУ

Колишній народний обранець від забороненої Партії регіонів підозрюється у фінансуванні окупаційних угруповань РФ.

В Україні арештовано майно на понад 1 млрд гривень, яке належало колишньому народному депутату-регіоналу, що був довіреною особою президента-втікача Віктора Януковича. Про це повідомила СБУ у четвер, 18 липня.

“Мова йде про банківські рахунки та чоттри квартири у Києві, будинок та землю поблизу столиці, а також сім авто преміум класу, серед яких Maybach”, – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що ще до початку повномасштабної війни фігурант виїхав за кордон та організував оптове виробництво медпрепаратів для незаконних збройних формувань терористичної “ДНР” – знеболювальних засобів для аптечок та військових шпиталів “республік”.

Для виробництва медикаментів екснардеп задіяв підконтрольну йому фармкомпанію у окупованій Горлівці. Підприємство щорічно сплачувало до бюджету “ДНР” податки, які йшли на фінансування незаконних збройних формувань.

Екснардепу і його поплічникам оголосили підозру за статтею про фінансування тероризму, вчинене організованою групою осіб (ч.3 ст.258-5 КК України). Триває розслідування.

У свою чергу Українська правда з посиланням на джерела стверджує, що мова йде про Миколу Янковського.

Раніше стало відомо про арешт усього майна у резиденції Межигір’я, якою користувався Віктор Янукович. Мова йде про понад 25 тисяч одиниць різного майна.

Екс-главі МВС Захарченку повідомлено підозру в держзраді

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − 11 =

Back to top button