Україна

У Києві і 11 областях збільшили відключення


У Києві і 11 областях збільшили відключення

Через негоду, обстріли і технічні причини знеструмлено майже 900 населених пунктів у 12 регіонах.

На двох енергооб’єктах вийшло з ладу обладнання. Через це у Центральному, Північному і Дніпровському регіонах збільшено час відключень, повідомило Укренерго у четвер, 18 липня.

“Через вихід з ладу обладнання на двох енергооб’єктах з 08:00 до 22:00 застосовані чотири черги відключень у м. Київ, Київській, Черкаській, Чернігівській, Житомирській, Харківській, Полтавській, Сумській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській областях”, – йдеться в повідомленні.

В інших областях обмеження діють згідно з анонсованим розкладом: з 16:00 до 22:00 – чотири черги, в інші години – три черги.

Як відомо, відключення у чотирьох чергах означає обмеження одночасно до 70% споживачів у кожній області протягом певного періоду.

Станом на ранок через грозу та швальний вітер залишаються без енергоживлення повністю та частково 374 населені пункти у Київській, Волинській, Закарпатській, Житомирській, Сумській і Чернігівській областях.

З інших причин на ранок залишаються знеструмленими 503 населені пункти. Через бойові дії є знеструмлення у Донецькій, Харківській і Херсонській областях.

З технічних причин знеструмлювалися споживачі в Дніпропетровській, Кіровоградській і Одеській областях.

“Технічні причини відключень пов’язані із впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі”, – уточнили в Укренерго.

Через аномальну спеку та зростання споживання в Європі імпорт електроенергії залишаться на зниженому рівні. Сьогодні Україна отримає з Румунії, Словаччини, Польщі і Угорщини 23 561 МВт-год загальним обсягом з максимальною потужністю 1 232 МВт.

Експорт не відбувається і не передбачається.

Раніше енергетики прогнозували, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

У свою чергу прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував, що тривалість відключень незабаром зменшиться.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 5 =

Back to top button