Україна

ЗМІ назвали число зниклих у Кринках військових


ЗМІ назвали число зниклих у Кринках військових

За понад пів року існування плацдарму там зникло 788 українських захисників. Окупанти не беруть полонених у Кринках.

У селищі Кринки, на лівому березі Херсонщини з жовтня 2023 по червень 2024 року зникли безвісти 788 українських військових. Такі дані у середу, 17 липня, оприлюднило Слідство.інфо.

Зазначається, що за цей же час вивезти та поховати вдалося тіла 262 полеглих захисників.

За даними видання, росіяни не беруть полонених у Кринках. Водночас у списках на обмін трапляються прізвища військових, які вважаються зниклими в цьому селі.

Командир десантно-штурмової роти одного з батальйонів 35-ї бригади ЗСУ, який воював і продовжує здійснювати операції на Дніпрі, на імʼя Денис, наголошує, що оборона і розширення плацдарму у Кринках були необхідним завданням. В іншому випадку росіяни самі пробували б висадитись на човнах на правий берег.

За дев’ять місяців оборони Кринок ЗСУ втратили 58 одиниць техніки, в той же час втрати окупанта склали 271 одиницю техніки. Такі підрахунки знищеної техніки наводить західний осінтер з позивним Naalsio. Він зазначає, що морська піхота у цій кампанії проявила найбільший героїзм  в утриманні клаптика землі на лівому березі Дніпра, дорогою ціною.

Нагадаємо, 16 липня стало відомо про те, що підрозділи Збройних сил України відійшли з села Кринки в Херсонській області. У Генштабі пояснили, що Сили оборони відійшли заради збереження життів бійців.

Відхід із Кринок. Бої за плацдарм на лівому березі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 + 5 =

Back to top button