Україна

Двох повернених полонених звинуватили у зраді. ГУР відреагувало


Двох повернених полонених звинуватили у зраді. ГУР відреагувало

В Україні вибухнув скандал навколо двох військових, яких повернули з полону. Очевидці заявили, що вони перейшли на бік росіян і катували “азовців”.

Одного з українських військових, яких у середу, 17 липня, повернули з полону, звинуватили у співпраці з росіянами та імовірній участі у побитті інших воїнів, зокрема бійців Азову. У ГУР прокоментували ситуацію.

Колишній військовополонений Віктор “Лелека” Лахно у соцмережі заявив, що звільнений із полону військовий нібито працював на адміністрацію ізолятора, в якому тримали і катували полонених. Із його слів, цей чоловік на ім’я Максим Бобилев родом із Херсонської області. За його інформацією, Бобилев брав участь у побитті “азовців”, не хотів повертатися за обміном та відмовлявся від українського громадянства.

Згодом Лахно опублікував свідчення інших людей, які підтвердили причетність Бобилева до знущань над українськими військовими. Пізніше з’явилася інформацію, що обміняти могли ще одного чоловіка, який нібито також разом із росіянами бив полонених.

За словами Лахна, росіяни могли навмисно включити цих людей в обмінний список, аби потім “спровокувати ІПСО різного характеру”, зокрема заяви про засудження військовополоненого після обміну.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у коментарі для Радіо Свобода розповів, що спецслужби “бачать і відслідковують цю історію”.

“Мова йде про військовослужбовця, який офіційно був полонений і виявив бажання повернутися в Україну. Держава повертає всіх і кожного – це наш принцип. Якщо є факти, які потребують перевірки, то така робота має проводитися”, ‒ сказав він.

Також із заявою вийшли в 35 бригаді морської піхоти, в якій повідомили, що перевіряють інформацію про військового, проте не уточнили, про якого з двох колишніх полонених йдеться.

“У разі підтвердження викладених у медіа фактів, будуть ухвалені відповідні рішення в межах чинного законодавства”, ‒ вказали у зверненні.

Нагадаємо, у середу стало відомо, що Україна повернула з полону 95 захисників.

Україна в рамках обміну полоненими передала Росії двох зрадників з УПЦ МП

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − twelve =

Back to top button