Події

У посольстві Нідерландів в Україні вшанували памʼять загиблих в авіакатастроф…

У посольстві Нідерландів в Україні вшанували памʼять загиблих в авіакатастрофі MH17

????Десять років тому російські збройні формування скоїли злочин, який призвів до найсмертоноснішої авіакатастрофи 21-го століття з часів терактів 11 вересня – збили пасажирський літак рейсу MH17. Загинули 298 невинних людей. 80 з них – діти, – зазначив Генеральний прокурор Андрій Костін в посольстві Нідерландів в Україні під час вшанування памʼяті загиблих.

????17 липня стало болючим нагадуванням про те, на що здатен російський злочинний режим, – констатував він.

????Два роки тому Окружний суд Гааги засудив трьох осіб до довічного ув’язнення за їхню участь у збитті цього пасажирського літака. Минулого року Спільна слідча група (ССГ) у справі MH17 оприлюднила дані, що вказують на причетність керівництва російської федерації і особисто президента путіна до цього злочину. Саме вони ухвалювали рішення про постачання зброї на тимчасово окуповані території України включно із зенітно-ракетним комплексом «Бук», з якого було збито малайзійський «Боїнг».

????Генпрокурор висловив глибоку вдячність усім членам ССГ з Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України за їхню надважливу та безпрецедентну роботу. Окрема вдячність за підтримку уряду Нідерландів.

????Вирок у справі МН17 став першим вироком щодо злочинів, пов’язаних з російською агресією, винесеним за межами України. Я вірю, що за ним мають бути інші. Лише тоді, коли росія нарешті понесе відповідальність за всі вчинені злочини, світ стане мирнішим та безпечнішим, – наголосив Андрій Костін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 3 =

Back to top button