Світ

В Польщі екс-міністра перевіряють щодо можливого розкриття секретних даних

В Польщі екс-міністра перевіряють щодо можливого розкриття секретних даних

Фото: PAP

Екс-міністр оборони Польщі Маріуш Блащак

Служба військової контррозвідки країни заявила, що провела перевірку стану захисту секретної інформації.

Польська прокуратура розслідує можливе розкриття секретної інформації колишнім міністром оборони Маріушем Блащаком після оголошення підозри у вчиненні злочину від Служби військової контррозвідки Польщі (SKW). Про це повідомляє польське радіо RMF24.

Мова про розсекречення частини документа плану застосування Збройних сил Республіки Польща “Варта”. У документі детально описано, як військові мали захищати Польщу від можливого російського нападу.

Служба військової контррозвідки заявила, що після оприлюднення 17 вересня 2023 року Блащаком інформації з документа про оперативні плани Збройних сил Польщі провела перевірку стану захисту секретної інформації у відомстві. Вона встановила порушення в частині неналежного поводження з секретною інформацією, що діяли на шкоду інтересам захисту секретної інформації та відповідали ознакам злочинів.

Восени 2023 року під час парламентської виборчої кампанії Блащак розсекретив частину плану Варта, звинувативши тодішню опозицію в тому, що вона хотіла передати частину Польщі на схід від Вісли агресору.

Дуда і Блащак відвідали тренування українських військових у Польщі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 − 6 =

Back to top button