Світ

У Кремлі зробили заяву щодо “санітарної зони”

У Кремлі зробили заяву щодо санітарної зони

Фото: РосЗМІ

Дмитро Пєсков вважає, що на Харківщині “все йде за планом”

Російська влада запроваджує “нові практики”, обмежуючи доступ у населені пункти Бєлгородської області, пояснив Дмитро Пєсков.

Обмеження доступу в 14 населених пунктів Бєлгородської області не означає провал операції зі створення так званої “санітарної зони” в Харківській області України. Про це сказав речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у середу, 17 липня.

Так, на запитання журналістів, чи не означає часом введення обмежень для доступу населення до низки населених пунктів у Бєлгородській області провалом заходів щодо безпеки росіян, представник Кремля відповів: “Ні, не означає. Ця операція триває, вона триватиме до успішного завершення”.

Пєсков визнав, що операція “поки що не завершена” і традиційно розкритикував “київський режим” за начебто “варварські атаки на цивільну інфраструктуру”.

“Щоб вжити необхідних заходів для забезпечення безпеки населення, запроваджуються нові практики”, – наголосив він, пояснюючи обмеження доступу в населені пункти.

Нагадаємо, 16 липня голова Бєлгородської області В’ячеслав Гладков повідомив про обмеження доступу до 14 прикордонних населених пунктів через обстріли. Таким чином російська влада фактично визнала, що на території РФ з’явилася і розширюється “санітарна зона”, яку вона планувала влаштувати у Харківській області.

Як відомо, 10 травня Росія почала наступ у Харківській області. Вони захопили близько 10 сіл на півночі регіону, переважно безлюдних у “сірій зоні” і почали бої за місто Вовчанськ.

Через місяць президент Володимир Зеленський заявив, що РФ не реалізувала Харківську операцію. Досі у прикордонні тривають важкі бої, що призвело до різних проблем у російського населення, яке спокійно собі жило до початку великої війни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − six =

Back to top button