Україна

Росія перегруповує штурмовиків на Харківщині – ЗСУ


Росія перегруповує штурмовиків на Харківщині - ЗСУ

Українські війська продовжують заходи з посилення стійкості оборони, зазначили в ОТУ Харків.

Російські агресори перегруповують штурмові групи на Харківському напрямку. Про це повідомила пресслужба Оперативне-тактичного угруповання (ОТУ) Харків у середу, 17 липня.

Вказано, що з початку доби підрозділи Сил оборони відбили п’ять ворожих атак на Харківському напрямку, ще три боєзіткнення станом на ранок тривали.

“Ворог намагається провести перегрупування своїх штурмових груп зі складу 155-ї окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту та 18-ї мотострілецької дивізії 11 армійського корпусу в районі н.п. Глибоке, а також здійснює підготовку штурмових груп зі складу 138-ї окремої мотострілецької бригади 6 армії до атак у Вовчанську. Наші війська продовжують заходи з посилення стійкості оборони”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ворог завдав у напрямку позицій українських військ один ракетний удар, 20 авіаційних ударів (45 КАБ) в районах населених пунктів Липці, Вовчанськ, Глибоке, Малі Проходи, Стариця, Вовчанські Хутори та Ветеринарне.

Також ворог завдав 49 ударів дронами-камікадзе та здійснив 446 обстрілів.

За інформацією військових, вчора безповоротні та санітарні втрати ворога становили 102 особи. Крім того, знищено 3 танки, 1 протитанковий засіб, 7 артсистем, 10 автомобілів, 2 одиниці спеціальної техніки, 38 БПЛА, 49 укриттів та 2 пункти зберігання БК.

Нагадаємо, за добу 16 липня на фронті ліквідували 1110 російських загарбників. Загальні бойові втрати армії РФ в Україні з початку війни перевищили 560 тисяч осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 + seventeen =

Back to top button