Світ

Сенатора США визнали винним у корупції

Сенатора США визнали винним у корупції

Фото: gettyimages

Cенатора Боба Менендеза визнали винним за 16 статтями

Боба Менендеса визнали винним за 16 звинуваченнями, серед яких – хабарництво, діяльність іноземного агента та перешкоджання правосуддю.

Суд присяжних Мангеттена визнав американського сенатора від Нью-Джерсі Боба Менендеза винним за всіма 16 звинуваченнями у корупції, незаконному лобіюванні, перешкоджанні правосуддю, шахрайстві та вимаганні. Про це у вівторок, 16 липня, повідомило агентство Reuters.

За версією слідства, 70-річний політик разом зі своєю дружиною сприяв трьом пов’язаним з Єгиптом компаніям, використовуючи свою владу. За свої “послуги” сенатор отримував від зацікавлених осіб готівкові кошти, золоті злитки і навіть обіцянки виплатити кредит на автомобіль та іпотеку.

Лідер демократичної більшості у Сенаті Чак Шумер закликав Менендеза скласти повноваження. Проте сам засуджений продовжує наполягати на відсутності провини, стверджуючи, що завжди діяв лише в інтересах США і ніколи не був іноземним агентом. Адвокати сенатора подаватимуть апеляцію на рішення суду.

Покарання для Менендеза буде визначено 29 жовтня, за тиждень до проміжних виборів у Сенат, в яких він мав намір брати участь як незалежний кандидат.

Нагадаємо, в Офісі генпрокурора України викрили двох хабарників, які отримали 170 тисяч доларів за прийняття рішення про закриття кримінального провадження.

Напередодні повідомлялося, що нардепа підозрюють у хабарництві на ремонті інфраструктури. Мова йде про 3,4 млн гривень. За даними ЗМІ, підозрюється нардеп Микола Задорожній.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × two =

Back to top button