Світ

У Польщі жорстоко побили 17-річного українця: постраждалий втратив палець

У Польщі жорстоко побили 17-річного українця: постраждалий втратив палець

Фото: Поліція Польщі

Одному з підозрюваних, 17-річному хлопцю, який відповідатиме перед судом як повнолітній, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

Поліція Малопольського воєводства Польщі оголосила про затримання трьох підозрюваних віком 15, 16 і 17 років.

Поліція польського Кракова затримала трьох підлітків, причетних до побиття 17-річного українця, в результаті чого той зазнав травми голови і втратив великого пальця на лівій руці. Про це повідомив телеканал TVN24.

ІМати українця каже, що її син зі своїми друзями поїхав до краківського водосховища Закшувек, щоб покупатися. Там до компанії підійшла інша група підлітків. Коли один із друзів Артема (ім’я жертви нападу) підвівся, його вдарили кулаком по лицю. Хлопець став на його захист, відвівши нападника назад. Інший друг встиг відвести дівчат у безпечне місце.

“Коли вони застосували сльозогінний газ, я почав тікати. Тоді за мною побіг чоловік з мачете. Він вдарив мене по голові і по пальцю. Він не припиняв бити, але я якось вирвався і стрибнув у воду. Все сталося так швидко, що мені навіть важко пригадати, як виглядали нападники”, – розповідає хлопець.

Артема витягли з води друзі, які також покликали на допомогу. З пораненнями голови та руки хлопця доставили до лікарні, де його прооперували.

“Син втратив багато крові. На жаль, великий палець лівої руки врятувати не вдалося”, – додає мама хлопця.

У понеділок, 15 липня, поліція Малопольського воєводства Польщі оголосила про затримання трьох підозрюваних віком 15, 16 і 17 років. Наймолодший із них уже притягався до відповідальності за кримінальні злочини.

“Під час обшуку квартири, де проживав 17-річний хлопець, було виявлено та вилучено предмет, який, найімовірніше, використовувався для нанесення ударів потерпілому, громадянину України”, – мовиться в повідомленні.

Усім трьом висунули звинувачення у причетності до побиття із застосуванням небезпечного предмета. Відповідна стаття Кримінального кодексу Польщі передбачає ув’язнення на строк від шести місяців до восьми років. 17-річному хлопцю, який відповідатиме перед судом як повнолітній, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на три місяці. У поліції заявляють, що до відповідальності можуть бути притягнуті й інші люди.

Як ми вже писали, на агропідприємстві в Польщі жорстоко вбили 48-річного громадянина України та намагалися спалити його тіло у господарській будівлі

У Польщі стало менше українських біженців – посол

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × five =

Back to top button