Україна

Допомагав РФ в окупації Бердянська: судитимуть депутата від ОПЗЖ


Допомагав РФ в окупації Бердянська: судитимуть депутата від ОПЗЖ

З початку повномасштабного вторгнення нардеп вирушив до Бердянська та перейшов на бік РФ. Вже там він організував здійснення підприємницької діяльності підконтрольних йому підприємств

Прокурори Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата VII, VIII, IX скликань від забороненої політичної партії “Опозиційна платформа – за життя”. Про це інформує Офіс Генпрокурора у понеділок, 15 липня.

Йому інкримінують вчинення державної зради та колабораційну діяльність. 

Повідомляється, що нардеп 25 лютого 2022 року вирушив з Києва до Бердянська та перейшов на бік РФ. Вже там він організував здійснення підприємницької діяльності підконтрольних йому підприємств. Також надавав допомогу ворогу в окупації міста.

Згодом народний обранець повернувся на підконтрольну українській владі територію, однак, продовжував координувати комерційну діяльність на ТОТ.

Щобільше, нардеп організував фінансово-господарські відносини із підприємствами, котрі виконували замовлення РФ.

Він постачав для них продукцію зі своїх підприємств з Бердянська. Надалі вони використовувалися для забезпечення збройної агресії РФ проти України, а також ремонту і будівництва автодоріг у тимчасово окупованому росіянами Криму.

 

 

Нагадаємо, повідомлено про підозру у держзраді колишній старості села Володимирівка Херсонської області, яка очолювала місцеву окупаційну адміністрацію.

Раніше служба безпеки зібрала доказову базу на колаборанта Назара Шкіля – іподиякона так званої “Херсонської єпархії РПЦ” на тимчасово окупованій частині регіону. Священник УПЦ МП одним із перших пішов на співпрацю в ворогом і зібрав однодумців для розфарбування стели на в’їзді в окупований Херсон у кольори російського прапора.

Також повідомлялося, що СБУ затримала у Київській області зрадницю, яка на початку повномасштабного вторгнення Росії намагалась допомогти агресору захопити столицю України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 + fifteen =

Back to top button