Україна

Наступ росіян на Харківщину: Зеленський оцінив командування Сирського


Наступ росіян на Харківщину: Зеленський оцінив командування Сирського

Голова держави вважає, що плюсом в призначенні Сирського головнокомандувачем ЗСУ було те, що він знає регіон.

Росіяни, ймовірно, здійснили б прорив на Харківщині, хто б не обіймав посаду головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ). Про це ааявив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції.

Перед наступом ворога на Харківську область Україна чекала на озброєння та голосування пакета (пакету допомоги з боку США, – ред.) протягом майже восьми місяців, що стало серйозною проблемою для Києва, нагадав голова держави.

Лідер країни також відмовився порівнювати Валерія Залужного та Олександра Сирського.

“У Сирського був серйозний виклик. Ми чекали на зброю і голосування щодо пакета (допомоги – ред.) майже 8 місяців. Це дуже серйозний виклик. Я не хочу порівнювати.. Я до всіх ставлюся з відповідною повагою. Кожен виконує або виконував своє завдання на своєму місці. Складно сказати, щоб було якби не змінилося керівництво армії. Мені складно сказати. І відверто я не хочу про це говорити”, – пояснив Зеленський.

За його словами, це буде “післявоєнним питанням”, але важливо поважати та бути вдячним всім, хто працює та воює за Україну.

“Я не вважаю, якби будь-хто був на місці Сирського, не було б відповідного прориву. Я вважаю, він би був. Бо цього хотіли росіяни. І було завдання зайти окупувати Харків”, – додав він.

Плюсом в призначенні Сирського головнокомандувачем ЗСУ було те, що він знає регіон, бо операція зі звільнення територій області проходила саме під його командуванням, запевнив Зеленський.

“А це плюс, але знов таки, мені складно порівнювати. Зупинили – молодці, не дали окупувати Харків без пакета – молодці. А потім з деталями будемо розбиратися коли у нас буде пауза”, – вважає голова держаи.

Сирський назвав особливість сучасних бойових дій

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 2 =

Back to top button