Україна

Генштаб проведе перевірку 59-ї ОМПБр після заяв про великі втрати


Генштаб проведе перевірку 59-ї ОМПБр після заяв про великі втрати

Парамедик Катерина Поліщук звинуватила командира 59-ї ОМПБр Богдана Шевчука у службовій недбалості та злочинних наказах.


У 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка буде проведено перевірку для з’ясування обставин нещодавніх втрат серед особового складу. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в понеділок, 15 липня.
 
“З метою перевірки ситуації в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка та з’ясування обставин нещодавніх втрат серед особового складу, головнокомандувачем ЗС України прийнято рішення щодо виїзду в зону відповідальності з’єднання комплексної робочої групи на чолі з начальником Військової служби правопорядку ЗС України”, – йдеться у повідомленні.

Напередодні, 14 липня, парамедик Катерина “Пташка” Поліщук звинуватила командира 59 окремої мотопіхотної бригади Богдана Шевчука у службовій недбалості, злочинних наказах і нехтуванні життям і здоров’ям військових. З’ясувалося, що це не перший скандал за участю цього офіцера.

Нагадаємо, у червні начальник штабу бригади Національної гвардії Азов Богдан Кротевич подав заяву до ДБР із закликом провести розслідування щодо командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Причиною він називав втрати на війні.

 
Після цього президент Володимир Зеленський змінив командувача Об’єднаних сил. ДБР перевіряє дії Содоля під час його командування обороною Харківського напрямку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 2 =

Back to top button