Україна

Столтенберг прокоментував ідею Польщі про збиття ракет РФ


Столтенберг прокоментував ідею Польщі про збиття ракет РФ

Альянс не братиме безпосередньої участі у російсько-українській війні, але і надалі буде підтримувати Україну.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що альянс готовий і надалі посилювати протиповітряну оборону України, але не беручи безпосередньої участі у російсько-українській війні. Про це він у неділю, 14 липня, сказав в інтерв’ю телемарафону, коментуючи ідею Варшави збивати в небі над Україною російські дрони і ракети, що летять у бік Польщі.

“НАТО буде підтримувати Україну, і ми зараз збільшили нашу підтримку, зокрема протиповітряною обороною <…> Але політика НАТО незмінна – ми не будемо брати участі у цьому конфлікті, ми не станемо частиною цього конфлікту”, – сказав генсек Альянсу.

Він додав, що НАТО підтримує Україну у знищенні російських літаків, але Альянс не буде злучений безпосередньо.

Нагадаємо, 8 липня Україна та Польща підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки між країнами. Можливість збиття ракет, що летять в напрямку Польщі було одним з його пунктів. За словами президента Володимира Зеленського, Україна та Польща розроблюють механізм, в межах якого польська протиповітряна оборона буде збивати російські ракети та дрони. Однак, в Польщі наголошують, що не збиватимуть російські ракети у небі над Україною без відповідного рішення всіма членами НАТО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − one =

Back to top button