Україна

Україна домовляється зі Швецією про Gripen – ОП


Україна домовляється зі Швецією про Gripen - ОП

Офіс президента зазначає, що Володимир Зеленський знову спілкується з швецьким прем’єр-міністром стосовно цього питання.

Україна та Швеція ведуть перемови про надання Києву винищувачів Saab JAS-39 Gripen. Про це заявив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква в інтерв’ю Голос Америки.

“Це тема, яку мій президент постійно підіймає перед керівництвом Швеції. І так було ще до вступу Швеції в НАТО. Зі зрозумілих причин, тоді вони не були готові давати жодних обіцянок, оскільки фіналізували своє членство в Альянсі. Тепер країна в НАТО, і мій президент знову спілкується з прем’єр-міністром Швеції, а наше міністерство оборони – з відповідними органами Швеції. Ці винищувачі такі ж добрі, як і F-16 і ми рухаємося в цьому напрямку”, – пояснив посадовець.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Швеції Тобіас Біллстрьом раніше повідомив, що Стокгольм не постачав Києву ці літаки, бо останній дійшов висновку, що впроваджувати одночасно дві системи винищувачів – F-16 і Gripen – було б занадто складно. Він також додав, що його країна залишається відкритою до постачання цих літаків.

Швеція пригальмувала поставку Gripen для України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × one =

Back to top button